Fennakadást tapasztal a terminál működésében? Ügyfélszolgálatunk a nap 24 órájában elérhető!

2021. január 1-től, a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény módosítása értelmében minden online pénztárgép mellett kötelező az elektronikus fizetés lehetőségét is biztosítani. Aki az utolsó pillanatra hagyta ennek elintézését, annak már nem sok lehetősége maradt.

A termináligénylés az utolsó napokban már nem megoldás, hiszen a határidőig jó eséllyel már nem érkezik meg az eszköz. A szolgáltatók nem csak kezdtek kifogyni a készleteikből, de leterheltek is, hiszen több mint 60 ezer vállalkozást érint a határidő, és sokan hagyták az elintézését az utolsó pillanatra.

Fontos, hogy a határidő kitolására nem számíthatunk. Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár ezt egyértelműen elmondta már december elején.

Aki nem szeretné, hogy egy ellenőrzésen megbüntessék elseje után, annak valahogyan mindenképpen biztosítania kell, hogy tudjanak az ügyfelek, vásárlók elektronikusan is fizetni nála.

Erre a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás az elektronikus fizetés biztosítására most, ami még a határidő előtt segít megfelelni a törvény betűjének, a SoftPOS okostelefonos applikáció. 

Ez lényegében abban segít, hogy az NFC-képes telefont átalakítsuk terminállá, és kártyás fizetéseket fogadjunk vele. A fizetés néhány másodperc, nyugtát is adhatunk e-mailben, és az igénylés, telepítés is gyorsan zajlik.

Ehhez annyi kell csak, hogy az NFC-képesség mellett  Android 8.0 vagy annál újabb rendszerrel működjön a telefon.

A technológiát még novemberben mutatta be itthon elsőként a Fizetési Pont, ezzel téve könnyebbé a kötelezett kereskedők életét. Ez azért fontos körülmény, mert a Fizetési Pont az utolsó szolgáltató, ahol még elérhető a 80 000 forintos állami támogatás, amit a SoftPOS-t igénylők is kérhetnek.

Az igénylés maga is nagyon egyszerű és gyors. Csak annyit kell hozzá tenned, hogy a lenti gomb segítségével igényled a terminált, minden mást mi intézünk.

Nagyon fontos, hogy az utolsó pillanatokban már minél hamarabb intézzük el mindezt! Terminált jövőre is bármikor kérhetünk és telepíthetünk. A hatóság viszont elsejétől mindenképpen ellenőrizni fogja a kereskedőknél, hogy lehet-e Nálad kártyával fizetni.

 

TERMINÁLT SZERETNÉK >>

KÖVESS MINKET

add_action( 'wp_footer', 'mycustom_wp_footer' ); function mycustom_wp_footer() { ?>