Fennakadást tapasztal a terminál működésében? Ügyfélszolgálatunk a nap 24 órájában elérhető!

Mind hallottuk már a következő mondatot: Jövőre kötelező lesz az elektronikus fizetés biztosítása azon vállalkozóknak, akik online pénztárgépet használnak. Ez sok mindenkinek egyértelmű, hiszen már végigbogarászták a vonatkozó jogszabályokat és tevékenységi kör listákat, de mi van azokkal, akik ezt még nem tették meg, vagy nem volt számukra egyértelmű? Cikkünkben nekik szeretnénk támpontokat adni.

A Magyar Kormány egy egyszerű tollvonással elintézte a kötelezettek körének a kérdését, hiszen az online pénztárgép használatához kötötte a bankkártya terminál használatát. Azonban az idei évben több olyan pénzügyi szabályozásbeli változás is történt, ami sokunk számára csak bonyolították a kérdést.

Például most már minden vállalkozás és egyéni vállalkozó is köteles a kiállított számláit beküldeni a NAV-nak, ami szintúgy egy online felületen történik. Azonban fontos tudni, ez nem online pénztárgép! Tehát minden vállalkozás beküldi online a számlákat, de ettől nem mindenki használ online pénztárgépet.

Tehát akkor kinek is kötelező bankkártya terminál biztosítása? Vagy akár azt is kérdezhetnénk, hogy kinek kell online pénztárgépet használnia?

A terminál beszerzése előtt minden esetben érdemes könyvelőnkkel konzultálni, hogy vállalkozásunk számára ténylegesen kötelező-e a terminál.

Azonban saját magunk is utánajárhatunk, mivel minden szükséges információt megtalálunk az interneten:

 1. Nézd meg a cégbejegyzési papírjaidon vállalkozásod bejegyzett tevékenységi körét (TEÁOR-kódját)
 2. Ha esetleg nem találod a saját TEÁOR kódodat, meg tudod keresni a vállalkozásod főtevékenységéhez tartozó kódot a következő listában: TEÁOR’08.
 3. Nézd meg a jogszabályban, hogy a Te TEÁOR kódodra vonatkozik-e a kötelezettség: 36/2016. (IX. 27.) NGM rendelet

A jogszabály szerint általánosságban elmondható, hogy:

 • gyógyszertárak,
 • autó- és motorszerelők és alkatrész kereskedők,
 • taxisok,
 • éttermek, kocsmák, büfék, szórakozóhelyek,
 • szállodák, panziók,
 • pénzváltók,
 • plasztikai sebészeti rendelők,
 • mosodák és ruhatisztítók
 • uszodák, edzőtermek, wellnes szolgáltatók,
 • webáruházak,
 • utazási irodák,
 • kölcsönzők és
 • kiskereskedők

kötelesek bankkártya elfogadást biztosítani vevőik számára.

Tudjuk, hogy a kényszer nagy úr, azonban aki nem szerepel a listán, az is sokat nyerhet egy terminállal: a Mastercard adatai alapján a bankkártyás fizetés lehetősége akár 20%-kal is növelheti a vállalkozás forgalmát.

Mit kell tenned akkor, ha kötelező számodra a bankkáryta terminál?

A válasz egyszerű: Keresned kell egy számodra megfelelő szolgáltatót és megrendelned tőle a szolgáltatást.

Ezt érdemes mihamarabb megtenned, a januári határidő közeledtével ugyanis egyre többen és többen rendelik majd meg a POS terminált – ez pedig azt is jelenti, hogy a szolgáltatók túlterheltté válhatnak, az utolsó hetekben nagy eséllyel megnövekszik majd az idő, ami alatt egy-egy ügyfél igényét ki tudják elégíteni, hisz egyszerre több tízezer szerződéskötéssel és üzembe állítással kell majd foglalkozniuk.

Persze más miatt is érdemes már most beszerezned a bankkártya terminált: a határidőig is komoly pluszbevételre tehetsz szert azzal, hogy kártyás fizetést biztosítasz a vevőidnek.

Ezt nagy mértékben segíti, ha kevesebbet kell a terminálért fizetned. A Fizetési Pont „Szerződj most, fizess csak januártól” kampányával szerezheted be terminálod a leginkább költséghatékonyan: most elengedjük az alapdíjat, a hálózati kapcsolat díját, a havi számlavezetési díjat, és a fizetési kártya havidíját is.

Az árajánlat kéréséhez pedig csak annyit kell tenned, hogy felhívsz bennünket értékesítési forródrótunkon: 06 (1) 555-7415 (munkanapokon reggel 7 és este 7 között, akár hétvégén is visszahívunk, ha sürgős…) vagy kattints a visszahívást kérek gombra és kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

KÖVESS MINKET

add_action( 'wp_footer', 'mycustom_wp_footer' ); function mycustom_wp_footer() { ?>