Fennakadást tapasztal a terminál működésében? Ügyfélszolgálatunk a nap 24 órájában elérhető!

Miután 2,5 millióan már megkapták az első oltást Magyarországon, megkezdődött a korlátozó intézkedések feloldása. A boltokat, szolgáltatókat ez már érinti a vendéglátóhelyeket azonban még nem, és pontos dátumot sem tudunk. Összegyűjtöttük, mit várhatnak a vállalkozók a következő hetekben, hónapokban.

Április 7-én a korábban bezárásra ítélt boltok és szolgáltatók megnyithattak, ráadásul a napon belüli nyitvatartási időt is kitolták a kijárási tilalommal együtt. Egészen pontosan ezek az intézkedések léptek életbe:

  • a kijárási tilalom az este 10 és reggel 5 óra közötti időszakra módosul;
  • az üzletek reggel 5 óra és este 9:30 között lehetnek nyitva;
  • az üzletek, köztük a március 8. óta zárva tartó üzletek szigorú szabályok mentén nyitva lehetnek: átlagosan 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet az üzletben;
  • a szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászatok és a kozmetikák is;
  • a vendéglátóhelyeken továbbra is csak elvitelre történő kiszolgálás lehetséges, a vendégek csak az ehhez szükséges időtartamra mehetnek be az éttermekbe.

A vendéglátóhelyeket és a turisztikai ipart ez az első lépcsős lazítás nem érinti, ahogyan a konditermeket, kaszinókat sem.

Mikor várható további lazítás?

  • Korábbi nyilatkozatok alapján a vendéglátóhelyek valószínűleg áprilisban nyithatnak majd újra, de semmilyen pontos dátum nincs. A konditermekről vagy szállodákról nem tudunk ennyire pontosat sem.
  • Legutóbb április 19-ig tolták ki a korlátozó intézkedések hatályát, de nem garantált, hogy ekkor mindenki megkezdheti a lazítást, vagy hogy nem tolják-e ki ismét a határidőt.
  • A legújabb nyilatkozatokból úgy tűnik, hogy 3 millió beoltottnál újabb intézkedéseket várhatunk, de hogy milyeneket, arról egyelőre nincs információnk.
  • A legtöbb országban, ahol a vendéglátóhelyeket és szállodákat bezárták, a kinyitásuk a lazítások utolsó lépcsőjébe esik.

Ezek alapján április vége előtt valószínűtlen, hogy enyhítésre számíthatunk – ezután pedig az oltottak és fertőzöttek számának alakulásától függ minden.

Jöhet még újabb bezárás?

Erről jelenleg senki sem beszél, és remélhetően a nyár ténylegesen egy szabadabb időszakot hoz, amikor a boltoknak, szolgáltatóknak nem kell majd zárva tartaniuk ideiglenesen sem, legfeljebb a megfelelő biztonsági intézkedéseket betartaniuk.

Bizakodásra ad okot, hogy a regisztrált fertőzöttek száma bár magas, de egyre csökken, vagyis úgy tűnik, a harmadik hullámból kifelé tartunk, ezzel együtt pedig a beoltottak száma nő. Ezzel egy negyedik hullám, ami újabb bezárásokat indokolna, remélhetőleg elkerülhető.

A Fizetési Pontnál ugyanakkor nem csak segíteni szeretnénk azoknak, akiknek idén zárva kellett tartaniuk, de garanciát is szeretnénk adni arra, hogy ha újabb korlátozásra kerülne sor, egy kicsivel könnyebben vészelhessék azt át.

Veletek vagyunk!

A Fizetési Pont egy különleges ajánlattal segít, amellyel azok a vállalkozók élhetnek, akik a rendelet miatt bezárásra kényszerültek.

Ez az ajánlat egyszerű: 2021-ben a forgalmi díjon kívül minden egyéb költséget elengedünk a POS terminált vagy SoftPOS-t igénylőknek.

Covid-garanciát is adunk: ha később újabb lezárásokra kerülne sor, a zárvatartás ideje alatt semmilyen díjat nem számítunk fel!

Érdemes tehát most beszerezni a POS terminált, különösen, ha azok körébe esel, akiknek ez január 1-től törvényileg kötelező, ám a kötelező zárvatartás miatt elhalasztották a beszerzését – most ugyanis semmilyen plusz költséggel nem kell emiatt számolnod.

A terminál mellé 80.000 Ft-os állami támogatást is biztosítunk azoknak, akiknél 2017. november 1-jén nem volt üzemben POS-terminál.

#veletekvagyunk

ÉRDEKELNEK A RÉSZLETEK >>>

KÖVESS MINKET

add_action( 'wp_footer', 'mycustom_wp_footer' ); function mycustom_wp_footer() { ?>