Fennakadást tapasztal a terminál működésében? Ügyfélszolgálatunk a nap 24 órájában elérhető!

Sok szolgáltató POS terminál készletei kezdenek kifogyni, azonban a hatóságok a megkötött szerződés igazolását nem fogják elfogadni elektronikus fizetési lehetőségként. Sem erre, sem másra hivatkozva nem lesz lehetőség a határidő meghosszabbítására. Mit lehet tenni ilyenkor?  

 

Nagy változást hoz a 2021-es év a vállalkozók és kereskedők életébe

Az idén elfogadott, a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény szerint, 2021. január 1-től minden online pénztárgéppel rendelkezőnek kötelező elektromos fizetési lehetőséget biztosítania vásárlói számára.

Erre a legpraktikusabb megoldást egy POS terminál beszerzése kínálja a több mint 60 ezer érintett vállalkozás számára.

 

POS terminál készlethiány van, az igazolás továbbra sem elegendő

A nagy érdeklődés, illetve a határidő vészes közeledte miatt, a szolgáltatók jelentős része készlethiánnyal küzd. A fizikai terminálok hiányát pótolva, igyekeznek az igénylők számára igazolást biztosítani, melyben tanúsítják a rendelés megtörténtjét és feltüntetik a terminál várható szállításai idejét, mely sok esetben akár tavaszig is elhúzódhat.

Ám ezen igazolások még átmeneti megoldásnak sem tekinthetők, hiszen a törvény szerint nem mentesítenek a kötelezettség alól: a januári ellenőrzések során, fizikai terminál hiányában komoly büntetésre kell számítania minden kereskedőnek, aki nem teljesítette az elektronikus fizetési kötelezettségét.

 

Nem várható haladék a POS terminál beszerzésre

Korábban a Vendéglátók Országos Szövetsége kezdeményezte, hogy az érintett vállalkozók és kereskedők kapjanak haladékot a terminálok beszerzését illetően. De Gion Gábor, pénzügyekért felelős államtitkár elutasította a felvetést, így halasztás egyértelműen nem lesz.

 

A Fizetési Pont kínálja a megoldást Neked: okostelefonnal is könnyedén el tudsz fogadni bankkártyát

A legnagyobb független magyar szolgáltató, a Fizetési Pont korszerű megoldást kínál Neked a terminálpótlásra, sajátfejlesztésű applikációja képében.

A SoftPOS néven futó alkalmazás letöltésével percek alatt terminállá változtathatod az okostelefonodat, mely így 100%-ban megfelel a törvényi kötelezettségeknek.

Használata egyszerűen elsajátítható: az alkalmazásban megadod a fizetendő összeget, ezután a vásárlónak csak a készülékhez kell érintenie a bankkártyáját és már kész is a tranzakció. A nyugta küldése e-mailen keresztül történik.

Az alkalmazás automatikus statisztikákat és kimutatásokat is készít számodra, melyből hasznos adatokat tudhasz meg vállalkozásod pénzügyeiről.

A SoftPOS előnyei közé tartozik még, hogy beszerzésének nincs várakozási és kitelepítési ideje, így azonnali megoldást nyújt Neked, hiszen segít elkerülni a januári ellenőrzésekből fakadó lehetséges büntetést.

Továbbá kiemelendő, hogy már csak a Fizetési Pont biztosít 80 000 Ft vissza nem térintendő állami támogatást, amit azon terminált igénylő kereskedők vehetnek igénybe, akik nem rendelkeztek még POS terminállal 2017. november 1-jén. Ráadásul támogatásra a SoftPOS igénylők is jogosultak.

 

TERMINÁLT SZERETNÉK >>

KÖVESS MINKET

add_action( 'wp_footer', 'mycustom_wp_footer' ); function mycustom_wp_footer() { ?>