Fennakadást tapasztal a terminál működésében? Ügyfélszolgálatunk a nap 24 órájában elérhető!

A Magyar Kormány az elmúlt időszakban több olyan döntést hozott, aminek az egyik hosszútávú kimenetele az lehet, hogy megszűnik a készpénz. Ez egy többtízéves folyamat első lépése, aminek a bankkártyás fizetés kizárólagossá válása és a készpénzmentes mindennapokra való átállás a végeredménye.

Kötelező elektronikus fizetés

Július elején a Parlament megszavazta a 2021-es költségvetést, melynek részeként módosították a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvényt. Ennek értelmében az online pénztárgépet használó kereskedők kötelesek biztosítani a vevők számára az elektronikus fizetés lehetőségét és annak folyamatos rendelkezésre állását.

POS állami támogatás

A Magyar Kormány 2021. június 30-ig meghosszabbította a POS terminál telepítést célzó állami támogatási programját. A támogatás célja a piac bővítése, ezáltal nagymértékű anyagi segítséget nyújt a vállalkozások számára a POS terminál beszerzése és üzemeltetése során.

Beszéljenek helyettünk a számok

A Magyar Nemzeti Bank statisztikai adatai alapján, Magyarországon a bankkártya elfogadóhelyek száma 115 ezer körül, a POS termináloké pedig 148 ezer körül alakul. A Kormány intézkedéseinek köszönhetően tovább folytatódik a fizetési kártyás elfogadói infrastruktúra bővülése.

Évről évre nő az elektronikus pénzforgalom is, amelynek fő húzóerejét a bankkártyás fizetések jelentik. A kártyás vásárlások számának és összegének emelkedése évente megközelíti 25 százalékot.

A magyar lakosság több, mint 80%-a rendelkezik bankszámlával és bankkártyával, derül ki a legutolsó Hitelintézeti Szemléből.

Mi lesz a készpénzzel?

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy mi magyarok már most egyre több helyen, egyre többet fizetünk bankkártyánkkal. Ezzel már az Európai Unió középmezőnyében vagyunk, ami az elektronikus fizetés mértékét illeti.

Ha ilyen ütemben bővül a POS terminálok és a bankkártyák száma, egyre közelebb kerülünk ahhoz a pillanathoz, amikor a készpénz már csak nagyon különleges alkalmakkor kerül a kezünkbe.

Térj rá Te is a digitális fejlődés útjára és igényeld POS terminálodat augusztus 31-ig kedvezményesen a Fizetési Ponttól!

A Fizetési Pont okos POS termináljai alkalmasak az egyérintéses fizetésre is, amivel minimalizálják az eladó és a vevő közötti érintkezést és felgyorsítja a fizetési folyamatot. A terminálok nemcsak a bankkártyával, hanem az okostelefonokkal történő egyérintéses fizetést is támogatják, aminek segítségével sok esetben még a PIN kód beütésére sincsen szükség.

Ezen felül a Fizetési Pont az egyetlen POS terminál szolgáltató, ahol még megkaphatod a 80.000 forintos állami támogatást új POS terminálodra.

Ne hagyd ki ezt a vissza nem térő lehetőséget, igényeld POS terminálodat még ma!

TERMINÁLT SZERETNÉK >>

KÖVESS MINKET

add_action( 'wp_footer', 'mycustom_wp_footer' ); function mycustom_wp_footer() { ?>