Fennakadást tapasztal a terminál működésében? Ügyfélszolgálatunk a nap 24 órájában elérhető!

Az elektronikus fizetés bevezetésének határideje ugyan már lejárt, ennek ellenére sok boltban még mindig nem lehet kártyával fizetni, nem szerezték be a POS terminált. Hogyan is lehetséges ez? És ezek a boltok most akkor büntetésre számíthatnak? Mi is történik most, a határidő lejárta után? Ezeknek a kérdéseknek jártunk most utána.

A kötelező elektronikus fizetés

Mint azt már mindannyian tudjuk, 2021. január 1-től az online pénztárgépet üzemeltető vállalkozásoknak kötelező elektronikus fizetési lehetőséget biztosítaniuk vevőik számára. Az elektronikus fizetést több módon is lehet biztosítani, azonban a vevő és a kereskedő számára is a legegyszerűbb és leggyorsabb fizetési módot a POS terminál biztosítja.

A Fizetési Pont kedvező POS terminál ajánlatával, a 80.000 forintos vissza nem térítendő állami támogatással és a választható POS terminál típusokkal megkönnyíti az átállást minden kereskedő számára.

Sokan még mindig nem szereztek be POS terminált

A Magyar Nemzeti Bank adatai alapján év közepén nagyjából 60-65 ezer olyan vállalkozó nem rendelkezett POS terminállal, aki online pénztárgép használatára kötelezett. Ezen vállalkozók közül a jelenlegi iparági becslések alapján közel a fele nem kötött szerződést egyik POS terminált szolgáltató céggel sem.

Ez több okból is történhetett:

  • A koronavírus okozta korlátozások miatt sok vállalkozás kényszerült bezárni.
  • Sokan az elektronikus fizetés más módját választották, ami hosszú távon hátrányos helyzetbe is hozhatja őket a konkurenciával szemben.
  • Vannak, akik a törvényi kötelezettség ellenére későbbre halasztották a döntést.

Sokáig azonban már senki nem húzhatja a döntést, ugyanis heteken belül elkezdődnek az ellenőrzések és aki nem felel meg a törvényi kötelezettségnek, az büntetésre számíthat.

Mit szólnak ehhez a vevők?

A kártyás vásárlások darabszáma és összege már évek óra exponenciálisan növekszik és ezzel párhuzamosan csökken a készpénzes fizetések részaránya.

A vásárlók ma már elvárják a kártyás fizetés lehetőségét. Minden alkalommal nagy meglepetést és felháborodást vált ki, ha egy üzletben csak készpénzzel lehet fizetni. Mi vevők erre nem vagyunk felkészülve, hiszen ma már nem hordunk magunkkal készpénzt, legtöbben csak egy telefonnal indulunk el vásárolni, hiszen azzal a legegyszerűbb fizetni.

És mit teszünk, ha nem tudunk kártyával fizetni? Keresünk egy másik boltot, ahol tudjuk használni a bankkártyánkat. Ez lehet egy egyszeri eset és elképzelhető, hogy visszatérünk abba a boltba, ahol csak a készpénzt fogadták el, de sok esetben örökre megjegyezzük, hogy azt a boltot kerüljük, mert ott nem tudunk fizetni.

 

Ne hagyd cserben vevőidet és kerüld el a büntetést is egy egyszerű lépéssel: Igénylej Fizetési Pont POS terminált még ma!

 

TERMINÁLT KÉREK >>>

KÖVESS MINKET

add_action( 'wp_footer', 'mycustom_wp_footer' ); function mycustom_wp_footer() { ?>