Fennakadást tapasztal a terminál működésében? Ügyfélszolgálatunk a nap 24 órájában elérhető!

A Fizetési Pont és a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) együttműködésének köszönhetően minden vállalkozó könnyedén állhat át az elektronikus fizetésre.

2020. július 3-án, pénteken a Parlament megszavazta a 2021-es költségvetést, melynek részeként módosították a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvényt. Ennek értelmében az online pénztárgépet használó kereskedők kötelesek biztosítani a vevők számára az elektronikus fizetés lehetőségét és annak folyamatos rendelkezésre állását.

„A Magyar Nemzeti Bank legfrissebb adatai alapján a Kormány ezen intézkedése hozzávetőlegesen 60.000 vállalkozást érint. Mi a Fizetési Pontnál folyamatosan azon dolgozunk, hogy okos POS termináljaink segítségével megkönnyítsük a vállalkozások átállását az elektronikus fizetési megoldásokra.

Az MNKSZ-szel való együttműködésünk keretében még kedvezőbb konstrukcióban juthatnak hozzá POS termináljainkhoz.

Ráadásul ma már kizárólag a Fizetési Pontnál igényelhető a 80.000 Ft-os vissza nem térítendő állami POS támogatás, melyet azon üzletek automatikusan kapnak meg, amelyek még nem rendelkeznek kártyás fizetéssel.” mondta dr. Feith Zoltán, a Fizetési Pont vezérigazgatója.

„A Fizetési Pont-tal kötött stratégiai megállapodásunk olyan lehetőséget jelent szövetségünk tagjai számára, amellyel a POS terminál telepítése, használata a kártyás fizetés jutaléka a legkisebb kereskedők számára is kedvező. Megállapodásunk célja, hogy a vásárlók fizetési megoldásokra vonatkozó igényeinek változását és ezzel összhangban a kiskereskedők 2021. január 1-jétől hatályos törvényi kötelességét a lehető legalacsonyabb ráfordítással lehessen teljesíteni.” tette hozzá Neubauer Katalin, az MNKSZ főtitkára.

A Fizetési Pont korszerű, úgynevezett okos POS termináljai alkalmasak az egyérintéses fizetésre is, amivel minimalizálják az eladó és a vevő közötti érintkezést. A terminálok nemcsak a bankkártyával, hanem az okostelefonokkal történő egyérintéses fizetést is támogatják, aminek segítségével sok esetben még a PIN kód beütésére sincsen szükség.

 

TERMINÁLT SZERETNÉK >>

KÖVESS MINKET

add_action( 'wp_footer', 'mycustom_wp_footer' ); function mycustom_wp_footer() { ?>