Csak könnyedén!

Csak könnyedén!

Ajajj, nincs nálam készpénz! Akár még néhány éve is ekként eshetett pánikba, aki interneten rendelte házhoz a kedvenc pizzáját, de azt nem fizette ki előre, s csak amikor a derék futár becsöngetett, jött rá, hogy nincs nála elegendő készpénz. Ilyenkor jó esetben le kellett ugrani a közeli ATM-be, rossz esetben viszont a megrendelés ugrott. 

Ma már aligha akad ilyen probléma, ami nagyrészt a 2020 márciusában berobbant járvány miatt átalakult új életvitelnek köszönhető. Az ugyanis felgyorsította – más szóval előrehozta – azokat a fizetés-technológiai fejlesztéseket, amelyek megkönnyítik azok életét, akik nem szeretnek otthon, a párnacihában vagy a befőttesüvegben nagyobb összegeket tartani, utálnak kotorászni a zsebükben aprók után, s a vaskos bankkötegektől is ódzkodnak, mivel azoknak megvan az a rossz tulajdonságuk, hogy kiránthatjuk őket, elveszhetnek, vagy ami még rosszabb, ellophatják tőlünk.  

Így a készpénzhelyettesítő fanok örülhettek annak, hogy miután a „fél ország” az egyik napról a másikra home office-ba kényszerült, a kereskedő cégek – többek között az ételfutárokat foglalkoztatók – is villámgyorsan lehetővé tették a kártyás fizetést. 

„Kérésedre a futárunk elviszi mobil pos terminálunkat, így tudsz fizetni az otthonodban, munkahelyeden bankkártyával” – szerencsére ez, vagy ehhez hasonló tartalmú szöveg ma már szinte minden internetes megrendeléskor feljön. Túlzás nélkül lehet állítani, hogy gyakorlatilag versenyhátrányba kerül, aki nem tudja biztosítani a mobilterminálos fizetést. 

S itt most nemcsak a blogunk elején példaként említett ételfutárokról van szó, hiszen taxisoknak, mozgóárusoknak, piaci árusoknak, sőt, a zárlatos villanykapcsolóba vagy eldugult vízvezetékbe életet lehelő szerelőknek is érdemes az úgynevezett SotfPOS-megoldást választaniuk. 

A SoftPOS révén ugyanis egy letölthető alkalmazás segítségével, gyakorlatilag POS-terminálként lehet használni a mobiltelefonunkat.

Így tehát attól, aki futtatja az alkalmazást az NFC-s androidos okostelefonján, akár érintésmentes fizetéssel is vásárolhatnak az ügyfelei. Pontosan úgy, mint a boltban. Annyi a különbség, hogy nem egy terminálhoz, hanem a mobiltelefonjukhoz kell érintenie a vevőjüknek, megrendelőjüknek a kártyáikat. Ez különösen azon kereskedőknek lehet egyszerű és kényelmes megoldás, akik nyitottak a digitális újításokra. 

Számukra a teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk néhány előnyt:

  • a telefonjuk mindig kéznél van, emellé csak egy eszközre lesz szükségük, 
  • biztonságos és megbízható az ily módon történő fizetés, 
  • nem kell bosszankodni a fizetési elszámolások során, 
  • minden reggel ott lesz a bevétel a számlán, 
  • nem kell küzdeni többé a tartozásokkal, 
  • az elszámolás ideje felgyorsul, így jelentős időt lehet megspórolni a pénzügyek ily módon történő kezelésével. 

A SoftPOS minden Android 8.0, vagy újabb operációs rendszert futtató telefonon működik, amely megfelel a következő követelményeknek: 

rendelkezik beépített biztonságos jelszótárolási funkcióval, 

a szoftvere eredeti, a gyártó által biztosított verzió, 

telepítve van rajta a Google alkalmazáscsomag, elsősorban a Google Store alkalmazásbolt, 

rendelkezik működő NFC-modullal és az bekapcsolt állapotban van, 

rendelkezik aktív internet kapcsolattal vagy wifi-hozzáféréssel. 

Csak megnyugtatásul a technikai dolgokban nem jártasak számára: a jelenleg kapható Androidtelefonok és tabletek legnagyobb része képes a fentiekre, így csak annyi a teendő, hogy le kell tölteni a SoftPOS-applikációt. 

Összegezve tehát:

az új technológia elérhetővé teszi, hogy fizikai terminál és bármilyen pluszhardver nélkül váljon egy vállalkozás bankkártya-elfogadóvá. Mindössze a SoftPOS-alkalmazásra lesz szüksége a mobilján ahhoz, hogy beolvashassa vásárlói bankkártyáját fizetéskor. Az alkalmazás az összes érintéses, EMV-alapú Visa és Mastercard betéti, hitel- és prepaid kártyát elfogadja. Ráadásul a fizetéseket mobil pénztárcák és NFC viselhető fizetőeszközök révén is elfogadhatod. 

Büszkék vagyunk arra, hogy a Fizetési Pont a világon az első szolgáltatóként hajtott végre sikeresen SoftPOS-technológiával bankkártyás vásárlási tranzakciót Magyarországon. Ami azt jelenti, hogy vállalatunk elsőként honosította meg azt a forradalmian új technológiát, ami alapjaiban változtathatja meg a bankkártyás elektronikus fizetési piacot. 

Kapcsolódó bejegyzések